Kontakta oss

Välkommen att höra av dig till oss om du har några frågor om appen, om du har önskemål att bli leverantör eller annat du vill delge oss. Beskriv ditt ärende så utförligt du kan så vi kan hjälpa dig snabbare.

Om du har frågor eller åsikter om din leverans så ber vi dig att kontakta leverantören via appen samt ge feedback på den leverans som ärendet avser.

Vanliga frågor och svar

Inloggning

Jag ser inte rätt adress när jag loggar in?
Adressuppgifter hämtas från folkbokföringen. Är du inte folkbokförd på adressen du eftersöker får du manuellt lägga in denna adress och vänta på godkänd åtkomst från styrelsen i föreningen.
Hur får jag tillgång till appen om jag hyr i andrahand?
För att använda tjänsterna i appen behöver du vara folkbokförd på en bostadsrätt som förvaltas av Riksbyggen. Ser du inte bokningsbara objekt såsom lokal, bastu, övernattningslägenhet etc behöver styrelse bevilja åtkomst.
Jag har flyttat och det är min gamla adress som är synlig i HemShare?
För att använda tjänsterna i appen behöver du vara folkbokförd på en bostadsrätt som förvaltas av Riksbyggen. Har du nyligen flyttat in eller har du mer än ett boende? Då kan du i appen uppdatera din adress mot folkbokföringen eller lägga till ytterligare en bostad. Det gör du enklast genom att klicka på den runda ikonen längst upp till höger i bild och väljer sedan ”Min Bostad”.
När jag loggar in så ser jag ingenting HemShare?
Detta beror troligen om att du bor i en förening som inte förvaltas av Riksbyggen och för tillfället så är det bara Riksbyggens kunder som har tillgång till HemShare. För att använda tjänsterna i appen behöver du vara folkbokförd på en bostadsrätt som förvaltas av Riksbyggen. Har du nyligen flyttat in eller har du mer än ett boende? Då kan du i appen uppdatera din adress mot folkbokföringen eller lägga till ytterligare en bostad. Det gör du enklast genom att klicka på den runda ikonen längst upp till höger i bild och väljer sedan ”Min Bostad”.
Jag har inte BankID, kan jag inte använda appen då?
Nej, tyvärr. Du behöver ha BankID för att identifiera dig. Styrelsen kan däremot hjälpa dig att boka festlokal, övernattningslägenhet, släpvagn etc via HemShare.
Behöver styrelsen godkänna att jag använder appen?

Styrelsen kan välja att dem behöver godkänna åtkomst när det gäller att boka objekt såsom lokal, övernattningslägenhet, bastu etc som de själva administrerar över.

Gör styrelsen inget aktivt val att dem behöver godkänna åtkomsten, räcker det med att vara folkbokförd på adressen för att kunna boka.

Köpa tjänster

Varför kan jag inte beställa en viss tjänst i mitt område?
Om en viss tjänst saknas så beror det på att vi ännu inte har någon tjänsteleverantör inom det tjänsteområdet. Vi arbetar ständigt med att ansluta flera tjänsteleverantörer till HemShare.
Kommer jag få en faktura via post om jag beställer en tjänst?
Kommer jag få en faktura om jag t.ex. bokat föreningslokalen eller övernattningslägenheten?

Fakturor gällande arbeten utfört av leverantörer från HemShare:
Alla fakturor från leverantören kommer skickas digitalt via HemShare. Det är leverantören som bestämmer vilka betalalternativ som finns.

Fakturor gällande bokning av lokal, bastu, släpvagn etc:
Om du idag står på ett kontrakt och blir aviserad för månadsavgiften / hyran så kommer du bli debiterad även denna kostnad på samma avi. Men om du inte står på något kontrakt kopplat till föreningen, så kommer du få en separat faktura på dessa bokningar via post.

Hur kommer jag i kontakt med leverantören?
All kommunikation med leverantören sker direkt i appen. Gå till Mina bokningar och inled en konversation med den aktuella leverantören.
Jag är inte nöjd med min leverans av tredjepartstjänst?
Kontakta leverantören i första hand och försök lösa situationen.

Resursbokning

Varför kan jag inte se några bokningsbara resurser?
För att det ska finnas bokningsbara resurser så behöver styrelsen lägga upp dessa i HemShare. Kontakta din styrelse för mer information.
Om jag blivit fel debiterad för t.ex. en lokal, vem ska jag då vända mig till för att få detta rättat?

Om något blivit fel gällande debitering av ett bokningsbart objekt i HemShare, då ska du Kontakta styrelsen om du anser att du blivit felaktigt debiterad.

Är det fel på din faktura du fått gällande ett arbete som du bokat via HemShare, då ska du kontakta leverantören som utfört arbetet.

Går det att koppla ihop HemShare med föreningens befintliga boknings- och passagesystem?
Det går idagsläget inte att integrera dessa system, men vi hoppas ha en lösning för det i framtiden.

Rapportera problem

Vem ska jag vända mig till om jag får problem med leverans av en tjänst?
Du ska alltid kontakta tjänsteleverantören som ansvarar för tjänsten som är beställd.
Vem ska jag kontakta om olämpligt innehåll på anslagstavlan?
Du skickar information om innehåll samt vem som publicerat innehållet med hjälp av kontaktformuläret som finns under "support" i appen eller nedan på den här sidan.

Kontaktformulär

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ett fel har inträffat. Ladda om sidan och försök igen. Reload 🗙